Homepage

Malafide hondenhandel

Het nieuwe jaar is niet alleen beroerd begonnen voor de tientallen in beslag genomen katten in een Schiedams pension. Diezelfde dag – donderdag 4 januari – heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) meer dan zestig honden weggehaald bij een handelaar in de omgeving van Nijmegen. De dieren moesten onder buitengewoon schokkende omstandigheden in schuren verblijven. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens een inspectie bij de verdachte troffen de inspecteurs 62 honden aan in hokken en rennen die ernstig vervuild waren met ontlasting en urine. De dieren waren sterk vermagerd, verzwakt en kaal van de schurft. Bovendien wijzen de verwondingen van de dieren erop dat ze in hun slaap aangevreten werden door ratten. De inspecteurs troffen twee dode honden aan, waarvan er één half opgegeten was door hongerige lotgenoten. Dit schokkenden malafide hondenhandel-verhaal gaat hier verder.

Via dierenbescherming.nl

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief