Blaffen afleren

Bij ons komen er regelmatig vragen binnen over hoe om te gaan met blaffende honden. Voor veel mensen wekt het veel irritaties op wanneer honden veel en vooral onnodig blaffen. Er zijn veel methodes en theorieen over hoe je dit het beste kunt stoppen.

Zo is ook de anti-blafband een veel besproken onderwerp geweest met voor- en tegenstanders. Nu is er weer een nieuw product op de markt, namelijk de K9 Kalmer en dit apparaat zou er voor moeten zorgen dat je hond kalmeert als hij aan het blaffen gaat. Een ultra-sonisch toon zou een muziek produceren die de hond niet kan weerstaan, hij zal afgeleid worden door de muziek en zich daar dan ook gaan richten.

De tonen die verspreid worden zouden geen pijn doen en of het werkt weet ik niet, ik ga kijken of ik er kan bemachtigen om deze uit te testen met Angel.

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief
nieuwsbrief
Like onze Honden.blogo.nl pagina op facebook:
Reageer via Facebook Reageer

49 reacties

 1. Volgens mij doet ultrasoon geluid gewoon zeer aan de oren van de hond. Blaffende honden hebben altijd een reden om te blaffen. Weet je de reden dan kun je die oplossen en stopt het blaffen vanzelf. Bv. de hond blaft omdat hij niet alleen kan zijn: leer hem dus alleen te blijven.

 2. Ha Sjef, dit idee heb ik ook wel een beetje, vandaar dat ik hier ook sceptisch tegenover sta. Ik heb ook niets meer gehoord van de mensen van bovenstaand product… zegt misschien genoeg.

 3. Mijn hondjes mogen naar hartelust blaffen, want ze blaffen alleen om mij te waarschuwen voor bezoekers en slangen e.d. in de tuin. Dus ik vind ‘t wel een veilig gevoel. En verder ben ik het helemaal met Sjef eens.

 4. mijn jack russel blaft steeds omdat de buurman in zijn tuin loopt als hij hem ziet houd het niet op weet er iemand een oplossing voor???

 5. Mijn hond gaat altijd blaffen als ze alleen thuis is. Ze is al héél oud en zal niet meer lang leven maar ze geeft wel overlast aan de buren hoe kan ik dit voorkomen zónder extra middeltjes of dingetjes te gebruiken??

 6. na mijn verhuizing is mijn hondje, die ik al zes jaar heb, ook plotseling beginnen te blaffen als ze alleen thuis moest blijven. ik heb toen van de dierenarts een apparaatje voor in het stopcontact “gehad” (ongeveer 30 euro): dap (dog appeasing pheromone) en dat heb ik meteen op vrijdagavond in het stopcontact gedaan. vanaf de eerstvolgende maandagochtend, toen ik naar mijn werk moest, heeft ze niet meer geblaft. misschien ook iets voor jouw hondje?

 7. erg zielig hoor voor de hond zijn oren maar wat dacht je van mijn oren, die doen heus pijn als de hond blaft

 8. hallo
  wij hebben een engelse buldog pup van 5mnd, spijtig genoeg moet die altijd blaffen om aandacht het is erg vervelend wat kunnen we er aan doen.

 9. @Vols:
  Simpel probleem.
  Aandacht geven als hij stil is en compleet negeren als hij blaft.
  Als je goed negeert zie je dat het eerst erger wordt, dus dat is geen teken dat het niet werkt.

 10. Beste,

  kan iemand me vertellen waar ik dit product ( K9 kalmer ) kan kopen ? Via internet alleen nog maar in Engeland gevonden, maar nergens dichter bij huis te krijgen ?

 11. Misschien is het handiger om er eerst achter te komen WAAROM de hond blaft. Als je dat weet kun je er aan werken.

  Elke simpele ziel kan wel zo’n ding kopen, maar zolang je niet weet waar het door komt, zal de hond nooit afleren om te blaffen. Hij zal het niet meer doen, maar dat is ontwijkingsgedrag. Snap je? Hij leert er niks van, hij blaft alleen niet meer omdat het pijn doet aan zijn oren.
  Het is net als trekken aan de slipketting. Ja, hij zal naast blijven lopen, maar alleen om te voorkomen dat hij een snok aan zijn keel krijgt terwijl hij niet weet waarom.

  Dus.. Ga eerst op zoek naar de oorzaak. Je kan het beter voorgoed oplossen dan een tijdelijke oplossing vinden.

 12. Hallo,
  Ik zou graag wat informatie willen krijgen van jullie door mijn hond van 1 jaar het blaffen af te leren.
  Ze is nog maar 7 maanden bij ons en
  als ze te veel blijft blaffen moet ze weg en dat wil ik niet.
  Want ik ben zo gehecht aan dr.
  Zouden jullie de informatie willen sturen met de mail?
  Dat zou fijn zijn :)

  Groetjes van amke wassink ( 10 jaar )

 13. Mirrie,

  ben het helemaal met je akkoord, maar moet voor de goede regel wel zeggen je op den duur niet meer weet wat doen.
  Onze louis, 2 jaar oude teckel, is niet van de rustigste en hij kan dus echt blaffen om te blaffen. Niet omdat hij iets hoort ( kan wel de aanleiding zijn ), maar hij is nadien instaat om wel 3 uur achtereen te blijven blaffen.
  Ik heb me recent de K9 aangeschaft en ik moet zeggen, dat ze er wel rustiger van zijn geworden. ben nu ook bezig met persoonlijke training en ik ben ervan overtuigd dat beiden op korte termijn een doeltreffende oplossing zullen bieden

 14. Mijn hond blaft tegen elke bromfiets, auto of fiets met aanhanger erachter. Rent dan als een gek door de tuin en het huis heen, heel irritant. Negeren heb ik vanaf het begin gedaan (heb 3 martin gaus cursussen achter de rug) maar helpt dus niet. Wellicht zo’n apparaatje het laatste middel?

 15. hoi allemaal, ik heb ook een klein irritant blaf hondje..
  een kleine jack russel van bijna 2 jaar, hij blaft in het niets, staat ie buiten gewoon te blaffen of binnen in de gang, aanleiding is idd een geluid, of iemand die thuiskomt, maar vooral wanneer ik naar mn werk ga, dan hebben mn huisgenoten en buren dr verschrikkelijk last van en negeren kan niet meer.
  hij kan niet alleen zijn, nu vroeg ik me af of iemand weet of die halsbanden met geurtjes werken?
  ik vind het vrij dure apparaten en ga ze niet allemaal proberen..
  heeft iemand er al ervaring mee, mischien zelfs ook met een jack russel? want ik ben bang dat hij er gewoon aan went, dat dat geurtje er is..
  bedankt
  emma

 16. Hallo ook wij hebben een schat van een jacky 3jaar. Ze is lief aanhankelijk leuk voor de kinderen, maar als wij er niet zijn gaat ze blaffen. Ze blaft ergens naar, waarschijnlijk geluid of iets.
  De antiblafband vind ze verschrikkelijk. Ze weet niet hoe snel ze weg moet zijn als ik hem pak. Het is ook een groot ding dat aan dat kleine halsje hangt. Nu gaan we zo’n piepding kopen dat wanneer ze blaft dat ding gaat piepen. We hebben ook altijd de radio aan om te voorkomen dat ze externe geluiden hoort.
  En alle mensen die beweren dat je een slechte baas bent als je hond blaft, die moeten dan maar snel training gaan geven dan kunnen ze rijk worden.
  Onze ouwe buren klagen en dreigen met de politie als ze weer eens een blaf ochtend heeft gehad. Tja zijn al jaren met de VUT en horen ook alles. Nu blaffen ze ook, maar dan naar ons

 17. Ik hebt groot probleem met mijn 3 honden als ik niet thuis ben gaan ze meteen blaffen en huilen.
  Wat kan ik hier het beste aan doen.
  Ze blaffen bijvoorbeeld ook als er iemand langs loop of er worden folders in de bus gedaan.
  Is daarvoor ook een manier om dit op te lossen?

 18. Misschien kun je zulke vragen beter op een goed gedragsforum of liever nog aan een gediplomeerde gedragstherapeut stellen. Er is namelijk geen simpele oplossing voor dit probleem. De aanpak verschilt per hond en er is veel meer informatie nodig om er achter te komen wat het probleem precies is en wat de juiste aanpak voor dat speciefieke geval is.
  Mijn persoonlijke mening is in ieder geval dat een hond nooit “zomaar” blaft. Meestal komt extreem blaffen door stress en dan kun je beter eerst proberen de oorzaak daarvan aan te pakken met behulp van een deskundige dan een symptoombestrijder inzetten zoals een blafband.
  Ik beweer overigens niet dat je een slechte baas bent als je hond blaft, maar wel als je hem hiervoor straft (een blafband of wat voor apparaat dan ook is een correctie) zonder te weten waarom je hond blaft en hier iets aan te doen. Een hond die bijvoorbeeld verlatingsangst heeft zijn middel (stem)om dit duidelijk te maken afpakken vind ik niet kunnen. Neem dan de moeite om deskundige hulp in te schakelen om het probleem ook voor de hond op te lossen en niet alleen voor de mens.

 19. hey pino
  heb uitgebreid gecorrespondeerd met de martin gausschool in lelystad. heb er nl heel veel voor over om het af te ‘laten’ leren. maar ook zij konden niet garanderen dat zij het blaffen naar brommers die langs ons huis rijden kunnen afleren. ben dan ook ten einde raad! maar weet natuurlijk dat het niet goed is om te straffen voor zoiets. heb dit dan ook niet gedaan en zal het ook niet doen waarschijnlijk

 20. Hoi Marjolijn,

  Waarom laat je niet eens en goede gedragstherapeut langskomen? Natuurlijk kan niemand je vooraf garanderen dat het probleem voor 100% opgelost wordt, maar de kans is groot dat je het probleem wel veel beter onder controle krijgt. Een cursus van welke hondenschool dan ook heeft niets te maken met het oplossen van dit soort ongewenst gedrag.
  Negeren werkt niet omdat het “gevaar” of datgene wat de hond triggert (de auto, bromfiets, fiets of het geluid daarvan) altijd weggaat terwijl hij blaft. Het is dus zelfbelonend gedrag. Je zult hem dus ander gedrag aan moeten leren wat hem net zoveel of meer oplevert als het blaffen. Daarvoor zul je dus ook moeten zorgen dat hij niet meer zonder toezicht in de tuin is zolang hij dit gedrag vertoont en dat hij, als hij alleen in huis is ook niet teveel bloot staat aan deze prikkels.
  De Ficherdisk lijken me in jouw geval ook een goed hulpmiddel om het gedrag te doorbreken. (Ik zeg “lijken” want zonder de hond zelf gezien te hebben en meer te weten over zijn motivatie, kun je nooit iets zeker zeggen). De Fischerdisks zijn geen correctie maar een middel om te zeggen “stop waar je mee bezig bent dit gedrag levert je geen beloning op”. Maar je zult dit wel aan moeten leren met behulp van een deskundige. Ook zou je een training kunnen ondersteunen met Bachbloesemtherapie. Nog genoeg mogelijkheden dus, maar helaas niet zo simpel via een forum op te lossen. Ik hoop dat het je lukt dit probleem op te lossen, want voor de hond is het natuurlijk ook geen pretje om zo gestresst te raken bij het horen of zien van bepaalde prikkels. Succes!

 21. Hoi wij hebben twee honden van 13 maanden. Ik vind zelf dat ze niet te veel blaffen, ze blaffen als de bel gaat en als ze denken dat er iemand langs loopt. En als ze blaffen, blaffen ze een paar keer en houden dan weer op. Maar onze buurman houd zelf niet zo van honden en heeft vandaag tegen mij geklaagd dat hij er last van heeft, hij beweerd dat de honden blaffen als wij weg zijn, maar ik kan me niet voorstellen dat ze echt veel blaffen, igg niet meer dan wanneer wij thuis zijn want ik heb ze er nog nooit op kunnen betrappen en ze kunnen goed alleen zijn. Bovendien zegt hij dat ze hem sochtends wakker blaffen rond zes uur als ze bij hem de krant komen brengen maar ik heb dat nog nooit gehoord, terwijl alle tussendeuren hier altijd open staan? Wat moet ik hier aan doen, de honden het geblaf geheel afleren? en zo ja hoe dan?

 22. Ik heb mijn hond moeten LEREN blaffen als een vreemde in de buurt van mijn huis rondloopt :)
  mijn AmStaff axa heeft wel geleerd om op bevel te blaffen en ook te stoppen dus ik heb er geen last van :)

  voor de andere mensen die last hebben van hun kefferig hondje zijn er een paar oplossingen om dat af te leren:

  1) negeren en weggaan=geen aandacht geven en als hij
  stil is wel
  2) elke keer straffen en als hij stil is belonen
  3) als de hond blaft een waterpistool of iets met water
  onder druk op de hond schieten, dan verschiet de hond
  en zou hij gewoonlijk niet meet blaffen
  4) honden hebben schrik van het geruis van een krant,dus
  als de hond blaft een krantje pakken en zo lawaaierig
  mogelijk NAAST de hond OP DE GROND slaan of in de
  lucht mee zwaaien dat het veel lawaai maakt. dat zou ook
  moeten helpen :)
  5) naar zijn plaats sturen en voor een tijdje laten liggen
  6) als de hond aan de deur blaft,de hond naar buiten
  nemen en laten zien dat er nix aan de hand is.

  DE HOND BLAFT ALS DE BAAS WEG IS, WAT NU?
  awel… 1 makelijke maar tijdvragende oplossing :) en dat is :
  als u thuis bent en tijd heef moet u met hem oefenen en dat gaat zo :
  u zit in uw living met uw hond, dan doet u uw jas aan en gaat buiten en ONMIDDELIJK terug binnen. een paar keer doen per dag. dan als hij dan niet blaft,
  gaat u volgende keer voor 5 minuten buiten als de hond blaft gaan u binnen en NEGEERT HEM BIJ HET BINNENGAAN!
  als hij niet blaft komt u binnen en beloont hem :)
  als dat lukt …voor 10 minuten buiten gaan…. en zo voort ….
  tot dat u gerust voor een uurtje buiten kan gaan…
  en langer :)
  Ik ben er ZEKER van dat dat gaat werken!!

  U MOET VEEL GEDULD HEBBEN EN CONSEQUENT ZIJN anders lukt het natuurlijk niet.
  Als hij blaft binnen gaan en NEGEREN en BLIJVEN NEGEREN=niet aankijken,niet aaien als hij aandacht vraagt weglopen
  als hij niet blaft UITBUNDIG BELONEN

  groetjes =)

 23. Ik heb dus ook zo’n keffertje superlief en blaft nooit! ook niet als de deurbel gaat. Alleen bij alleen thuis zijn blaft hij dus uren achter elkaar en dat is vooral voor de buren heel vervelend (voor mij ook want ze worden steeds bozer).
  Nu is het bij Rosco zo dat hij dus ook blaft als bijv mijn zoontje en oma er zijn dan wordt hij gecorrigeerd en stopt hij wel maar het gaat dus puur om mij!!
  Wat moet ik hiermee?

 24. oh wat ik vergeet ik heb dus zo’n piepding (ultrasound) helpt niet, heb een blaf(spay)band helpt ook niet, soort muilband ook niet… hij is heel eigenwijs!! activity bal kijkt hij pas naar om als ik er weer ben, radio aan, trui van mij in de bench enz enz

 25. @debbie1971

  volgens mij is uw hond erg gehecht aan jou… zelfs te … alle
  door hem te corigeren ben jij de baas.. en da weet hij,maar honden zijn niet dom dus als jij weg bent weet hij dat hij het rijk voor hemzelf heeft.
  Ik denk dat jij dan gewoon zo zou kunnen proberen te oefenen zoals ik hierboven al vermeld had :)
  1ste is dat hij moet leren dat als Jij je jas pakt het niet altijd betekent dat je buiten gaat.
  Dus je pakt de jas .. loopt effjes naar de keuken … de living en hangt die terug.. zo blijven doen totdat de hond niet meer oplet als je de jas pakt.. dan ga je 5 min buiten… alsm niet baft .. kom je binnen en je beloont hem…
  als hij blaft kom je binnen en je gaat weg.. volledig negeren.. niet aankijken,niet aaien,niets zeggen… dat weet hij dat er iets mis is.. uiteindelijk gaat hij het verband leggen met het blaffen en negeren … en dan ga je 10min buiten…15…20..25… en zo om de 2-3 dagen 5min meer :)
  het zou wel moeten lukken.
  ik wens je alvast veel succes ;)

  P.S. blijkbaar heeft uw hond verlatingsangs,maar dat valt wel af te leren.

  groetjes Paulina

 26. Je hond heeft duidelijk alle symptomen van verlatingsangst. Correcties (dmv blafband oid) helpen niet omdat de stress op dat moment zo groot is dat hij die wel moet uiten, correctie of niet. Sterker nog, door het te straffen voor zijn geblaf wordt het alleen zijn alleen maar enger en vervelender voor hem. Naar zijn activityball kijkt hij niet omdat hij teveel stress ervaart. Ga maar eens na, als je zelf heel bang bent, heb je ook geen zin om te eten of een spelletje te doen.
  Het is voor de buren misschien vervelend en voor jou misschien ook, maar dat staat niet in verhouding met hoe vervelend het voor je hond is, want die is volkomen over zijn toeren.
  Het enige wat je kunt doen (het enige wat eerlijk is tegenover je hond) is de hulp inschakelen van een goede gedragstherapeut die je gaat helpen om je hond stapje voor stapje te leren om alleen te blijven. Dit zal dus inhouden dat je hem in eerste instantie een poosje niet alleen kunt laten en dat je het alleen blijven heel langzaam moet opbouwen. Ondersteuning met natuurlijke middelen zoals bijv. Bachbloesems zijn hierbij ook aan te raden.

 27. PS: helaas weet ik uit ervaring dat het niet zo simpel is als Paulina hierboven beschrijft. Ten eerste heeft corrigeren niets te maken met de baas zijn en zeker niet in gevallen waarbij de hond angstig of gestressed is omdat wij hem in een onnatuurlijke situatie plaatsen (honden zijn van nature niet graag alleen en een andere hond zal ze daar ook nooit voor corrigeren).
  Ten tweede duurt het opbouwen vaak veel langer en begin je eerder met seconden dan met 5 minuten.
  Ten derde heeft negeren geen zin als een hond in paniek is (en dat is hij als hij verlatingsangst heeft). Negeren lost zijn angstgevoel niet op, maar vergroten zijn angstgevoel juist, want je laat hem in de kou staan. Beter is om te voorkomen dat hij zo in paniek raakt door een goede training. In jouw geval is het probleem al zo ver gevorderd dat je hierbij zeker professionele hulp in moet schakelen om samen tot een goed trainingsprogramma te komen.

 28. een gedrag therapeut?? vindt het wel ver gaan hoor zo Amerikaans e verlatingsangst is het volgens mij ook niet omdat hij het ook doet als mijn zoon en oma gewoon in de kamer zijn (bij hem), maar goed ben al bijna 2 weken intensief bezig met Rosco, omdat ik sinds 1 dec een nw baan heb en hij niet meer mee kan (voorheen wel dus). Kom ik vanmiddag thuis wat denk je maak ik m gewoon wakker ligt languit te pitten in de bench dus heb hem de hemel ingeprezen en koekjes gevoerd hopelijk gaat hij het nu snappen…

  gr Debbie

 29. @danielle
  ik zei ook niet dat het simpel was hoor.
  het hangt van hond tot hond af .En of je niet gemakkelijk toegeeft aan je hond.
  Een hond corrigeren=laten zien dat zijn gedrag JOU niet aanstaat =de baas zijn,anders heb jij geen recht om hem te corrigeren.
  Als een hond zich daar te goed voor voelt gaat hij happen/grommen(in ergste gevallen bijten) dus als je je hond niet corrigeert wanneer hij iets fout deed,en hij laat zich dan ook niet doen dan ben jij de baas niet meer :)
  Ook al ben ik niet boven de 18 kan ik ook wel van ervaring spreken hoor.En ZEKER met honden met een “hard/moeilijk” karakter.
  natuurlijk iemand anders gelijk geven of tenminste apprecieren dat die de moetie doet om te helpen moet zeker niet? alle dan.

  @debbie
  alst tog opgelost is ist goed he :) nog veer succes dermee.

  groetjes

 30. hoi hoi,

  Mijn honden zijn nu 14 jaar oud en mijn buren hebben nog nooit geklaagt dat ze last van mijn honden hebben, ik ben toen verhuist en hij is de enigste die er last van heeft. Ze zijn half doof dus horen niet veel…als ik thuis ben en de bel gaat dan slaan ze niet eens aan, ze slapen alleen maar…maar het probleem van mijn buurman is gewoon dat hij in het weekend niet kan uitslapen maar wat ie niet errug vind is dat als je om 9uur s’ochtends keihard de muziek aan zet dat vind ie dan christelijke tijden spoor wel of spoor je niet hahahaha

 31. ok hier nog een blafhond.
  luna is een amerikaanse bulldog van 9mnd. blaft overdag zo goed als niet (alleen als de rotweiler van de achterburen met zijn neus bij de schutting komt), maar als wij weg zijn: blaft ze naar alles wat voorbij komt. het is niet zo dat ze meteen gaat blaffen als ik wegga. volgens de buurvrouw kan het wel een uur duren voordat ze begint. maar als er maar iets langskomt gaat ze als een gek te keer en helaas hebben we mega-gehorige huizen. mijn buurvrouw is er eigenlijk een beetje zat van.
  ik heb het idee dat ze eerder overwaaks is dan dat ze last heeft van verlatingsangst.
  wie o wie heeft tips.
  groetjes sarah

 32. mijn hondje gaat heel erg blaffen als we een winkel ingaan.(het is een engelse cocker spaniel van 1 jaar oud). Zolang we buiten zijn gaat het goed, zodra we op de mat van de winkel staan, begint ze. Ook vindt ze het niet leuk als we iemand op straat tegen komen en met hen gaan praten. Ze begint dan ook met blaffen. Negeren, straffen, belonen helpt niet. Wat is hier tegen te doen ?

 33. wie kan mij helpen
  wij hebben een duitse herder van 9 maanden en die blaft en bijt me zusje continu we zijn ten einde raad

 34. Ik heb een vraag: Mijn hond blaft telkens als er een andere hond aan komt? Hij is niet agressief, hij wil spelen maar is erg enthousiast. Hij trekt heel erg en blijft blaffen. Ik heb al geprobeerd het te negeren, en een andere keer af te leiden met een koekje, maar hij vindt niks interessant behalve die hond. Heeft nog iemand een idee?

 35. @Lynn
  hey lynn, meestal is het zo dat de honden zig concentreren op de anderen en roepen en tieren nix helpt,net zoals de koekjes.

  Je kunt best gewoon met je hond in de andere riching wandelen.
  Dus als je hond blaft ,geraakt hij als maar verder van de andere hond.snap je?
  na een tijdje zou hij dat door moeten hebben.en als hij niet blaft gewoon belonen:)

  als DAT niet helpt dan is er een andere oplossing.
  Je moet je hond dan “vloeren” het klinkt ruw,maar dat is het niet hoor.
  je pakt je hond goe vast bij zijn nekvel,en duwt hem tegen de grond,en laat hem op zijn zij liggen,zodat hij kalmeert.
  De 1ste keren gaat hij miss piepen en willen opstaan,maar je moet consequent zijn!!! hoe meer hij tegenstribbelt en blaft ,hoe harder jij hem tegen de grond duwt!!!
  dan zou hij het ook snel moeten leren hoor.
  Maar je moet echt consequent zijn!!!

  veel succes!!

  paulina en Axa

 36. mijn hond is 3 jaar oud, een echt schatje, je kan er mee gaan wandelen, kan hem loslaten en hij blijft altijd in de buurt. hij geeft pootje, zit, ligt.
  juist in de tuin is hij dikwijls onhandelbaar, hij blaft constant, naar vogels die rondvliegen, naar katten, naar alles wat hij ziet of hoort, en dit is heel vervelend vooral voor de buren. ik heb al een antiblafband aan geschaft, maar heb ondervonden dat hij er evenwichtsstoornissen van krijgt, en durf het niet meer aandoen.
  ondertussen loopt het probleem door, en weet ik niet meer wat ik kan doen

 37. Stephanie, al eens geprobeerd de hond zelf te straffen?

  => bij de nek pakken en hevig door elkaar schudden met een luide “FOEI!” ?

  Evenwichtsstoornissen? misschien verschoot de hond ervan… of stond de antiblafband te hard op!!! Dan heeft de hond misschien een te harde schock gekregen.

  Als het straffen niet helpt probeer de blafband eens op een lager niveau te zetten, zou moeten helpen denk ik

 38. Ik bergijp echt niet dat anti-blafbanden nog verkocht worden!!!
  Mensen…doe het zelf een keer om je nek en blaf! Kun je lekker zelf voelen wat een verschrikkelijk gevoel dat is. Is gewoon pure mishandeling voor zo’n beestje!!! Onbegrijpelijk!!!

 39. hallo
  ik heb ne duize herder die heel veel blaft de geburen beginnen aan mijn deur te komen voor die hond maar ik weet niet wat ik er moet mee doen.mijn vriend is plost overleden van 29 december.ze deeg het dan al maar nu nog meer.heeft da er mee te maken en wat moet ik doen? patricia

 40. Beste,
  Ik heb een duitse dog van 4(heel brave hond) en
  een van 2.5 jaar.
  Nu, die van 2.5 is heel lief tegen mij, en wil altijd tegen mij komen om te aaien. Hij is tegen mensen die hij kent echt lief.
  Tegen mensen die hij niet kent, durft hij te blaffen en hij zou ze ook durven aanvallen als wij er niet bij zijn.Als wij er bij zijn, dan doet hij normaal niets, dan snuffelt hij alleen.
  Maar ik heb sinds kort een vriend.
  Mijn vriend is samen met mij buiten gegaan, en gewoon blijven staan, de twee honden gingen naar hem toe en begonnen te snuffelen. Die van 2.5 ging even weg, en de andere kon hij aaien en die was echt lief.
  Daarna kwam die van 2.5 terug en hij wou hem ook aaien, toen wou hij bijten, hij trok zijn lip volledig omhoog. Zijn rugharen kwamen recht, hij maakte zichzelf kleiner, zijn staart tussen zijn benen, zijn oren plat en keek hem recht aan.
  We zijn dan terug binnen gegaan.
  Enkele dagen later gingen we kijken als ze in hun hok zaten, en ook toen blafte hij hard,maakte zich klein en vleef mijn vriend aankijken. Soms stopte hij heel even, draaide zich eens om en dan iets later begon hij terug.
  Hoe kan ik dit oplossen?
  Hoe kan mijn vriend kennismaken met mijn hond van 2.5 zodat zij samen kunnen leven?

 41. hallo!ik heb sinds een paar dagen een mateels leeuwtje van twee en half jaar.als ik weg gaat blaf hij heel erg.zijn vorige baasje heb hem om die rede weg gedaan.wat kan ik aan het blaffen doen.met vriendelijke groet bea sieber

 42. ik wil een gratis hondje kleintje die geen haar verliest.ik zie graag dieren wie kan mij helpen.aub

 43. Beste mensen,

  Ik lees hier heel veel berichten over problemen rond blaffen. Maar deze problemen kunnen tientallen verschillende oorzaken hebben. Daarbij is elke hond anders en kent gedrag gevolgen op vlak van hoe je als eigenaar bent, je houding, de omgeving, de persoonlijkheid van de hond, het verleden van de hond etc.

  Het is dus eigenlijk niet aan te raden om tips voor het oplossen van uw probleem op een forum te vragen.

  Zoek een lokale hondengedragstherapeut/trainer op en vraag hem/haar om hulp. Een ‘algemene’ uitleg is er altijd wel, maar elke case is persoonlijk en dan kan een therapeut of trainer een kijkje komen nemen zodat de training op maat van u, uw hond en uw situatie is.

  Veel succes!

 44. Heb zelf een blaffer geadopteerd. Was binnen 24 uur afgelopen. Doe dit nu voor verschillende andere mensen die ook blaffers hebben. Hoe? 06-290 176 39
  Alleen regio Den Haag.

 45. Hoe kan ik mijn jack russel (1,5jr) het blaffen afleren, ze blaft als een gek als er andere honden langs ons raam of buiten ziet lopen en vliegt dan van de 1 naar de andere bank heen en weer en houdt niet op, maar doet het ook als er mensen vh raam staan te praten, is absoluut niet fijn voor de buren.

  gr jo

 46. @ Mirrie; over de slipketting
  Ik gebruik al jaren een slipketting bij de honden die het nodig hebben. Ze wennen er in een paar dagen aan, en het is simpel.
  Je trekt NIET todat het pijn doet en ze het zogenaamd afleren, je hoort een hond met slipketting, een klein rukje naar de zijkant te geven, daar schrikken ze in het begin van, maar het doet zeker alles behalve pijn. Honden hebben heel veel spiermassa in hun nek zitten, en je trekt ook helemaal niet hard.
  Alleen veel mensen zijn onwetend. Ze moeten die dingen helemaal niet zomaar aan alle mensen verkopen, alleen aan mensen die er verstand van hebben.

Laat een reactie achter

*