Homepage

We ontleden Beneful, deel 1

Sinds kort eet Angel Beneful van purina. Want ja, als je beneful als sponsor hebt, wilje wel weten hoe gezond het is voor de beessies. En natuurlijk zijn we niet zomaar van voer verwisseld. We hebben goed gekeken naar het voer wat ze toen gebruikte en dat hebben we vergeleken met Beneful: weinig verschil om eerlijk te zijn. Dus wij vonden dat we het konden proberen. En het bevalt prima. Angel vindt het lekker, ze ziet er gezond uit, glanzende huid, de kleur van de ontlasting is goed en ze is heerlijk vrolijk en speels. Toch ben ik benieuwd wat er nou allemaal precies in zit en vooral waar het wel of niet goed voor is. Daarom gaan we Beneful eens ontleden. Ik ga ieder bestandsdeel opzoeken en, waar het precies goed voor is en wat het doet. En daar gaan we vandaag mee beginnen. Doe je mee met de ontleed Beneful-les?

We beginnen met Vitamine A:

Vitamine A of Retinol is in vet oplosbaar en zit in: visolie, eidooier, planten, kaas, boter, melk en room.

Bij een gebrek aan Vititamine A ontstaan groeistoornissen, vatbaarheid voor ziekten, stoornissen in het zenuwstelsel en het voortplantingsapparaat, volume toename van de botten, nachtblindheid tot blindheid en verhoorning van het oog-hoornvlies.

Via Shelties.nl

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief