Homepage

Laat je hond achter op een eiland

Het moet niet veel gekker worden. Ik zit zojuist op een website van de organisatie DogIsland.
Deze organisatie heeft diverse eilanden voor honden waar ze heerlijk rond kunnen huppelen in de vrije natuur met hun soortgenoten. Volgens de organisatie kunnen honden in de vrijheid met elkaar leven en kunnen ze hier dus ontsnappen aan de dagelijkse sleur in hun gewone mensenleven.

Als je door de veel gestelde vragen heen bladert kom je ook opmerkelijke uitspraken en stellingen tegen, zoals:

Je kunt naar het eiland komen kijken om te zien hoe je hond leeft maar kunnen geen garantie geven dat je je hond ook daadwerkelijk te zien krijgt.

Ja de honden hebben natuurlijk weleens vechtpartijen en het kan zijn dat andere honden samen een andere hond opeten, maar ja dit is de natuur.

Het zou hier een initiatief betreffen van 2 koreaanse mensen die het niet langer konden aanzien hoe honden in Korea worden behandeld en met zichzelf hadden afgesproken om in hun verdere leven alleen nog maar honden te helpen.

Ik zetten direct mijn vraagtekens bij dit verhaal, zou het een vette HOAX zijn of zou het gewoon een bedrijf zijn wat mensen belazerd om zo hun geld te verdienen.

Wat ik tot nu toe heb ontdekt is het geen van bovenstaande maar zijn het 2 koreanen die inderdaad dieren willen helpen, maar je kunt je hond niet echt hier naartoe sturen. Namen die worden gebruikt op de website zijn allemaal bedrijven die op één of andere manier misbruik maken van de hond in Korea. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over “Dawn Fine Bred Dog Center”, dit is een Chinees bedrijf wat honden fokt als eetwaren.

Mijn nieuwsgierigheid is nog steeds gewekt en ik zal het zeker nog verder gaan uitzoeken!

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Word lid van de Honden.blogo.nl nieuwsbrief